lauantai 8. lokakuuta 2011

Hulluja päiviä ja herkuttelua

Kyllä viikonloput ovat vaan ihania! Pitkään nukkumista, hyvää ruokaa ja mieluista ajanvietettä, ihan huippua! Lauantai alkoi pitkään nukkumisella ja hyvällä aamukahvilla, sitten olikin aika lähteä kampaajalle tyviväriin ja tukasta tuli oikein hyvä! Hovikampaajani oltua vapaapäivällä jouduin tekemään syrähypyn hovikampaaja II:n pakeille, jolta saa yhtä hyvää taattua laatua ja hyvää palvelua. Käyn kampaajalla n. kerran kuussa joko tyvivärissä tai sitten tarpeen vaatiessa pidemmässä sessiossa pidennyksiä huollattamassa, silloin onkin loistava tilaisuus lukea uusimmat lehdet..



Kampaamovisiitin jälkeen oli aika suunnata, minnekkäs muulle kuin Hulluille Päiville! Reissu oli aika täsmäisku ja pikavisiitti, mutta matkaan tarttui silti vähän pesuaineita sekä yksi viherkasvi. Hortonomin vikaa on sen verran vähän, että empä edes tiedä mikä tuo kasvi on, mutta bonsai -tyyppiseltä se kovasti vaikuttaa. Saa nähdä kuinka nopeasti se pääsee hengestään joko yli- tai alikastelun johdosta ;) Kaunis se on silti, yksinkertainen ja pelkistetty!


Suurimmat ostokset tulikin sitten tehytä Stockmannin Herkusta, tuo ihana paratiisi täynnä herkkuja! Myönnän että joskus tulee vähän tehtyä ylilyöntejä ko Herkussa, etenkin nälkäisenä, ja niinhän siinä tänäänkin vähän kävi.. mutta viikonloppu ja kaikkea, eli pieni hemmotteluhetki hyvän ruoan merkeissä ei ole koskaan pahitteeksi. Tällä kertaa mukaan tarttui mm. juustoja, serrano -kinkkua, voileipäkeksejä, uunituoretta kiviarinaoliivileipää, kahvia, suklaamoussea ja tietysti aaverahkaa!
 Hyvä juusto ja punaviini ovat niin pettämätön yhdistelmä herkutteluun! Tänään valitsin espanjalaisia lempijuustojani, koska kotona odotti pullo espanjalaista viiniä.



 El Pastor on pitkään kypsytetty, täyteläisen makuinen ja hieman suolaisempi lampaanmaitojuusto. Väriltään se on luonnonvalkoinen, rakenteeltaan puolikiinteää ja siinä on pieniä reikiä. Maku on hieman vuohenjuustomaisen terävä, pitkään kestävä ja runsas, savuisin ja runsaan pähkinäisin vivahtein. Kypsytysaika El Pastor -juustolle on perinteisesti 12-15kk. Mainio pöytäjuusto hyvän punaviinin ja vaikkapa tuoreen leivän kera!
El Pastor
Manchego on espanjalainen lampaanmaidosta valmistettu juusto, jota tuotetaan La Manchan alueella (siis sama alue, missä myös legendaarinen Don Quijote taisteli tuulimyllyjä vastaan.) Väriltään juusto on kullankeltainen ja siinä on pieniä koloja, rakenteeltaan puolikiinteää. Juuston tummassa vahapinnassa näkyvät perinteisesti puntotun Esperato -heinäkorin kuviointi, jossa se myös valmistetaan. Juustoa löytyy eri kypsyysasteilla, mutta vähimmäisaika kypsytykselle on 3kk ja maku vaihteleekin kypsytysajan mukaan miedosta voimakkaan makuiseen. Maku on täyteläinen ja siinä on aavistus hedelmää ja pähkinäisyyttä. Manchego on varmasti Espanjan tunnetuinta juustoa ja se on suojattu Euroopan Unionin Denominación de Origen -alkuperäisnimityksellä.
Manchego 9kk




Näihin kuviin ja tunnelmiin, täällä jatkuu herkuttelu tapas -lautasen, juustojen ja hyvän punaviinin parissa. Huomenna onkin sitten sunnuntaisen brunssin vuoro, tuskin maltan odottaa... Ihanaa viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Hahaa, nuo ylilyönnit kyseisessä elintarvikekaupassa ovat myös täällä päässä tuttuja! Mutta ai että kun siellä on kaikkea ihanaa! :)

    VastaaPoista
  2. Ah Manchego, se on ihan parasta. Juustot ja hyvä punaviini... mikäs olisikaan sen ihanampaa? :)

    VastaaPoista
  3. Beany: Nälkäisenä ei saisi koskaan mennä Herkkuun ostamaan "vähän jotain" sillä siinä käy aina huonosti! :)

    Evi: Manchego on minunkin lempparia, ja totta tosiaan, mikä sen parempaa herkkua kuin hyvät juustot ja punaviini!

    VastaaPoista