sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Easy living

Lempipuuhaani sunnuntaiaamuisin on istua sohvalla läppäri sylissä, kahvikuppi vieressä ja selailla ihania myynnissä olevia koteja. Yleensä eksyn hetimmiten ruotsalaisille asuntosivuille, kuten Alvhem Mäkleri & Interiör joka on ollut lempparini jo vuosia, tai sitten joku aika sitten löytämäni Skeppsholmen.

No, kuvat puhukoot puolestaan. Meillä suomalaisilla on paljon opettelemista sisustuksen ja tyylitajun suhteen rakkailta länsinaapureiltamme. Itse pidän skandinaavisesta sisustuksesta, valoisista tiloista, moderneista ratkaisuista mutta myös vanhoista rakennuksista joissa on huimat huonekorkeudet, isot huoneet ja suuret ikkunat valoa tuomaan. Tummat ja tunkkaiset värit suurina pintoina tai esineinä eivät ole minua varten, sen sijaan vaaleat sävyt ja valkoisen, beigen ja harmaan eri vivahteet miellyttävät silmääni erityisesti.

Oma kotini on pääpiirteittäin melko vaalea beigenharmaine seinineen, vaalealla kuultolakatulla tammilattialla ja valkoisilla korkeakiiltoisilla keittiönkaapeilla, mutta pientä kontrastia on luomassa keittiön tummanharmaa laattalattia, tummaa puuta olevat keittiöntasot ja rosteriset kodinkoneet. Toki muutamat tummanruskeat 1700-luvulta peräisin olevat talonpoikaisantiikkituolit, tummanruskea sohva ja ruskeasävyinen häräntalja tuovat vähän särmää muutoin vaaleaan kotiin. Unelmien kodista haaveilu silti jatkuu, ja alla muutamia poimintoja omaa silmääni miellyttävistä ratkaisuista!



























kaikki kuvat Alvhem Mäkleri & Skeppsholmen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti