lauantai 13. elokuuta 2011

Matkakuumeilua

Näin viikko kesäloman loppumisesta on päällä ihan uskomaton matkakuume! Kesäloman alkajaisiksihan heinäkuussa kävin 5 päivän minilomalla Pariisissa, mutta sen suurempia matkoja ei tälle kesälle ole mahtunut. Minähän rakastan matkustamista ihan yli kaiken!

Mutta nyt on haaveena pakomatka talveksi etelän lämpöön, kohteeseen jossa on varmasti lämmin. Talvilomaani olen ajatellut ensi vuoden puolelle, helmi-maaliskuuhun ja kahden viikon loma olisi haussa. Tässä muutamia tämän hetken matkakohdehimotuksia:

Dumai Jumeirah Beach:
Olen aina ollut vähän vastahakoinen Arabiemiraatteihin matkustuksen suhteen, mutta jostain syystä tänä kesänä ajatus lomasta ensi talvena Dubaissa ei tunnu ollenkaan hullummalta. Plussana mm. puolet lyhyempi matkustusaika verrattaessa Thaimaahan, eikä matkojen hinnatkaan päätä huimaa. Dubaissa täytyisi ehdottomasti päästä rantakohteeseen, juurikin Jumeirah Beach houkuttelee valkoisine hiekkarantoineen. Dubaissa pääsee luksuksen makuun ja nauttimaan ylellisistä hotelleista. Itse olen erittäin tarkka hotellista, jonka täytyy olla tiptop. Vaikka hotellissa vietetty aika onkin lomalla vähäistä, silti haluan rentoutua täysillä ja nauttia ripauksesta luksusta arjen yläpuolella. Miinuksena koen sen, että Dubaihin en halua matkustaa yksin naisena. Joten ellei sopivaa matkaseuraa löydy, valitsn varmasti kohteeksi jonkun muun.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thaimaa
Thaimaa, oi thaimaa. Tarvitseeko tämä selityksiä tai esittelyjä? Tuskin! Kaikkien kehuma Thaimaa houkuttelee edullisen hintatasonsa, loistavan palvelun ja takuuvarman auringonpaisteen puolesta. Kohteitahan Thaimaassa on vaikka kuinka, toinen toistaan parempia. Itse olen suuri aasialaisen ruoan ystävä ja vatsani alkaa kurnimaan pelkästä Thaimaan matkan ajattelemisesta, nam! Tämä onkin matkustusmaana todennäköisin vaihtoehto, ystäväni lähtee keväällä 10 viikoksi lomailemaan ja seikkailemaan ympäri Thaimaata, joten kahden viikon pätkän hänen seurastaan olen alustavasti varannut, ellei mitään mullistavaa elämässä tapahdu.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Miami beach
Ikuinen haaveeni Miami! Olen vuosikaudet halunnut lomalle Miamiin, viime keväänä reissu oli lähellä toteutua mutta mutkien tultua matkaan loma jäi lomailematta. Nyt tietysti tekisi mieli ottaa vahinko takaisin ja lähteä spring breakille sunset stateen ;) Miamihan on ihanteellinen lomakohde josta löytyy kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Pitkät valkeat hiekkarannat, glamourin hohtoinen iltaelämä ja loputtomat shoppailumahdollisuudet puhuvat puolestaan! Tämä kaikkien kehuma matkakohde täytyisi päästä kokemaan, mahdollisimman pian.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
kuvat: Tjareborg & Finnmatkat


Sellaisia lomahaaveita täällä! Kovasti se helpottaisi alkavaa syksyä ja etenkin sitä synkkää ja pimeää talvea (jota muuten inhoan) kun olisi joku ihana aurinkoloma varattuna. Muita tällä hetkellä harkinnassa olevia kohteita on edellä mainittujen lisäksi mm. Aruba, Barbados ja Etelä-Afrikka. Maailmahan on ihania lomakohteita pullollaan ja lomahaaveita voisi miettiä vaikka loputtomiin, mutta nyt täytyy suhteuttaa lomakohteet käytössä olevaan aikaan ja budjettiin. Jokatapauksessa lomalle on ensi talvena/keväänä päästävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti