maanantai 26. joulukuuta 2011

Easter getaways..

Tässä jouluähkyssä rentoillessa on ollut aikaa surffailla ja selailla kaikenlaisia matkasivustoja, ja kyllä tämä Barbadoksen jälkeinen matkakuume on päässyt niin kroonistumaan, että reissuun on päästävä. Barbadoksen lomasta on nyt niin kauan aikaa, että pystyn jo vihastumatta ja turhautumatta selailemaan lentoja ja mahdollisia lomavaihtoehtoja. Mutta minne siis, siinä vasta pulma. Työni puolesta ainoa ajankohta reissulle on oikeastaan pääsiäinen, jolloin minulla on mahdollisuus kahden viikon vapaaseen. Toinen vaihtoehto olisi toki hiihtolomaviikko 9, mutta luulen että se tulee kuitenkin vähän liian pian.. Kahdeksi viikoksi en sentään ajatellut lähteä, mutta viikon reissu jossain voisi olla piristävä, pääsiäisen aikaan maailmalla onkin jo kovasti enemmän kevättä kuin täällä. Mutta mihin siis, siinä vasta pulma. Oikeastaan olen miettinyt pääasiassa noita rapakon takana sijaitsevia vaihtoehtoja, mutta toki muutama kohde euroopastakin on pohdinnan alla. Tässä kuitenkin nämä rapakon takaiset suunnitelmat, joista toivottavasti joku pääsee toteutukseen sitten pääsisäisenä!


Toronto

Torontoon pääsisi pääsiäisen aikaa reilulla tonnilla viikoksi, ei paha siis. Tuo tulevan asuinmaani suurin kaupunki houkuttelee kovasti monestakin syystä ja nähtävääkin siellä olisi yllin kyllin. Samalla voisin yhdistää matkaani joitain käytännön asioiden hoitamisia, mikäli paperityöt ovat siinä vaiheessa jo hyvällä mallilla. Vancouver olisi tietysti paras vaihtoehto, sillä British Columbiaan olen kuitenkin muuttamassa, mutta viikon lomaksi Vancouver menee jo vähän liian kauaksi matkustusaikoineen ja aikaeroineen..
Torontossa haluaisin päästä tottakai CN-toweriin, jokiristeilylle, shoppailemaan.. ja ihan ehdottomasti Niagara Fallseille, jonne Torontosta pääsee suhteellisen kätevästi. Olisihan tuo ihan mahtava kokemus ja kyllä tämä on listalla ehdottomasti ykkösenä, ei tästä Kanada -hypetyksestä nyt mihinkään pääse!




New York

New York, New York. Eihän tämä ihanuus esittelyjä kaipaa! Shoppailua, nähtävyyksiä, kulttuuria ja vain sitä suurkaupungin loputonta vilinää kaupungissa joka ei koskaan nuku. New Yorkiin pääsisi Helsingistä aika kätevästi jopa suoralla lennolla, mutta yhdellä vaihdolla tottakai aina edullisemmin. Tämän hetkisillä hinnoilla viikon reissulle tulisi hintaa suurin piirtein saman verran kuin viikolle Torontossa, joten valinta tulee siltäkin osin olemaan vaikea. Tiedän että tulisin rakastumaan tähän kaupunkiin, niin paljon nähtävää ja koettavaa! Yksikään täällä vieraillut tuttavani ei ole kaupunkia moittinut, ja onhan New York sellainen once in a lifetime -kohde, jonne on ennemmin tai myöhemmin päästävä. Times Square, Empire State Building, Broadway... what more can I say?




Miami, FL

Miami, tuo kestosuosikkini ja -haaveeni. Värivaloja, loistetta ja glamouria kylläkseen ja mikä shoppailijan paratiisi! Mitä täältä ei löydy, sitä ei tarvita. Miami ei sinänsä ole samanlainen kuin edellä mainitut kulttuuria ja nähtävykksiä pullollaan olevat kaupunkikohteet, mutta Miamissa pystyisi yhdistämään monenlaista lomailua. Toki viikon reissu Miamiin on mielestäni ehkä vähän liian lyhyt, mutta parempi sekin kun ei mitään, luulisin, ja lämmintä ainakin pitäisi olla. Itselleni Florida on samanlainen once in a lifetime -kohde kuin esim. juuri mainittu New York. Se vain täytyy päästä kokemaan itse. Siinä kun suomessa todennäköisesti pääsiäisen aikaan vielä kahlataan loskassa, olisi Miami sinänsä hyvä vaihetoehto keväisenä rantakohteena.. Valinta tulee olemaan vaikea!




Niistä sitten vain miettimään ja valitsemaan itselle sopivaa vaihtoehtoa. On tässä miettimistä kerrakseen! Vielä tottakai täytyy pohtia euroopan kohteet, mutta kyllä kaukokaipuu on niin kova että välillä tuntuu ettei loma euroopassa riitä, on vain päästävä kauemmas. Loma Barbadoksella on todellakin muuttanut käsitystäni lomailusta, en tiedä sitten oliko se hyvä vai huono asia, mutta hetkeäkään yhdestäkään lomastani tai matkastani en vaihtaisi pois.

2 kommenttia:

  1. Nuo kaikki kohteet olisivat sellaisia, jotka tahtoisin joskus nähdä. Toivottavasti vielä joskus.. :) Toivottavasti löydät sopivan kohteen. Mukavaa vuoden vaihdetta Mammille! :)

    VastaaPoista
  2. Niin kyllähän tätä haaveilua riittää, ehkä tosiaan joskus itsekin pääsen joihinkin noista ihanista kohteista!! :) Ihanaista vuoden vaihdetta myös sinne!

    VastaaPoista